USHER je späť na európskych trhoch a už aj u nás. Teším sa veľmi!!!

NISEL LIVING HI-FI

Možno si niektorí z vás spomenú na časy relatívne dávno (nedávno?) minulé, keď sme v roku 2007 uvádzali na slovenský trh značku USHER. Počas konania výstavy HIGH END SLOVAKIA sme mali u nás dni otvorených dverí so všetkým, čo k takej akcii patrí – a hlavným ťahákom mali byť práve značky USHER a LUXMAN, ktoré mali vtedy u nás premiéru. Skrátim to: návštevníci štúdia mohli u nás vidieť niektoré modely USHERov, pozrieť si ich špičkové remeselné spracovanie, ale napr. aj vysokú kvalitu povrchových úprav a hlavne boli hotoví z ich ZVUKU!!! Na základe toho, čo videli a počuli pár hodín predtým na výstave, odhadovali napr. cenu hrajúceho modelu CP-6311 bežne na 200 – 250 000 Sk/pár (viď foto, ale už dlhší čas nie sú vo výrobnom programe firmy).

Mimochodom, najlepší odhad mal vtedy majiteľ firmy ACON Professional pán Ján Gbúr, slovenský výrobca slávnych a veľmi drahých aktívnych reprosústav: odhadol ich na 100 – 120 000 Sk bez DPH a keď som mu povedal, že stoja 68 000 Sk/pár a s DPH, tak povedal, že za takú cenu to u nás nevyrobíme ani bez meničov… (Janko, ak to náhodou čítaš a nie je to tak ako som napísal, tak napíš komentár a zakop ma v ňom aj s „Fušermi“ pod čiernu zem!)

Značka USHER (len tak mimochodom: jej vznik sa datuje do roku 1972) sa ujala ako asi len máloktorá taiwanská či čínska značka na poli audio produktov na našom trhu. Jednou zo záruk mimoriadnych vlastností týchto reproduktorových sústav bolo určite aj meno slávneho audio fyzika menom Joseph D´Appolito, konštruktéra, dizajnéra, výskumníka z oblasti akustiky a napr. tvorcu systému usporiadania meničov Midrange-Tweeter-Midrange (MTM), ktorý sa podieľal na výskume a vývoji vlastných meničov, ale aj na dizajne reproduktorových sústav USHER. Tradične perfektne zvládnuté remeselné spracovanie, krása a dokonalosť v každom detaile – to sú reproduktorové sústavy USHER.

Je to na dlhšie a nechcem vás nudiť siahodlhým článkom o tom všetkom, čo sa za posledné roky stalo, keď fabrika kompletne vyhorela, keď postavili nádhernú, novú na zelenej lúke, keď potom stratili polovicu zamestnancov a nestíhali dohnať vzniknutý sklz vo výrobe, keď následne my sme neboli schopní sľúbiť vám – našim zákazníkom – reálny dodací termím, ak vybraný model nebol skladom v Európe… O tom asi viac v osobných rozhovoroch a teraz už len toľko, že s USHER začíname po novom, resp. pokračujeme a tešíme sa na to! 😉

 

 

One Response to "USHER je späť na európskych trhoch a už aj u nás. Teším sa veľmi!!!"

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *