NORTH STAR DESIGN Intenso – veľmi slušný vstupný model do sveta DSD-prevodníkov

NISEL LIVING HI-FI

Intenso (v taliančine intenzívny, silný, mohutný, ale napr. aj žeravý, či vášnivý) bude pre väčšinu „počítačových hifistov“ viac ako dôstojným riešením pri výbere prevodníka. A z našej strany viac ako príjemná akcia pomôže hlavne tým, ktorí majú trochu hlbšie do vrecka (alebo len nemajú chuť minúť na vynikajúci prevodník viac ako tisícku, teda evríčok som myslel 😉 )  V aktuálnom programe DSD-prevodníkov firmy NORTH STAR DESIGN je Intenso vstupným modelom.  Asynchrónny vysokorýchlostný digitálny, opticky spriahnutý USB Audio 2.0 vstup. Natívny DSD 2,8-11,2 Mbit/s so vzorkovacou frekvenciou 384 kHz a 32 bitovým rozlíšením pre USB vstup. Nie je potrebné používať driver pre operačný systém Apple OSx ani pre Linux; pre OS Windows driver ASIO pre natívnu DSD reprodukciu. Päť SPDIF vstupov (2 x koaxiálny, 3 x optický-toslink). Použitý vysokokvalitný ESS Sabre 32, Ultra DAC typ ES 9016. Výstupný analógový signál je vyvedený nesymetrické (RCA) konektory. Viac nájdete na stránke výrobcu TU. Mnohé prevodníky v podobnej cenovej kategórii od konkurenčných firiem sú možno vzhľadovo atraktívnejšie, tento „náš“ je zase lepší zvukovo. Preto INTENSO!!!

Sme otvorení možnosti jeho zapožičania a porovnania  S  KONKURENČNÝMI PREVODNÍKMI  V  KĽUDE  DO  2 000 EUR!

Je to zároveň najnovší prírastok v rodine DSD-prevodníkov firmy NORTH STAR DESIGN a už začal zbierať tie najlepšie hodnotenia – napr. v októbrovom čísle váženého francúzskeho časopisu  HAUTE  FIDELITE  bol ocenený nálepkou Najlepšia kúpa!

NORTH STAR DESIGN Intenso Haute Fidelite 10_2014 Best Buy

 

NORTH STAR DESIGN Intenso rear

Na podporu predaja tohto vydareného komponentu pridáme  darčeky: 

– zľava 10% z odporúčanej MOC

– tienený  sieťový  kábel  americkej  firmy  PANGEA  pre tento zdrojový komponent, model AC-14 SE V2 v cene 87 EUR !!!

😉

NORTH STAR DESIGN DSD DAC family

Stav:  Nový, nevybalený (ale v posluchovke máme jeden vystavený, na predvádzanie)

Záruka:  24 mesiacov

Balenie:  Originálne

Odporúčaná MOC vrátane DPH 20%:  1 099 €

NISEL cena teraz:  990 € +  bonus k nákupu (viď text vyššie)

Možnosť objednania:  Áno, vo farebných vyhotoveniach satin black, silver a concerto

NISEL Living Hi-Fi logo

3 Responses to "NORTH STAR DESIGN Intenso – veľmi slušný vstupný model do sveta DSD-prevodníkov"
  1. Čip-set Sabre 90XX prevádza digitálny DSD signál na analógový nepriamo („Nondirect Native processing“).
    DSD signál je najskôr digitálne spracovaný – upravený na multi-bitový (zvyčajne 6 alebo 8 bitov) a po tvarovaní DSD filtrami poslaný na analógovú stranu. Je natívny v tom zmysle, že nie je prevedený do PCM.

    Príkladom čipu s priamym konverzným procesom pre DSD („Direct Native DSD“) môže byť TI / Burr Brown PCM17XX alebo DSD17xx. Môj obľúbený SACD / BD prehrávač Marantz UD7007 využíva páve PCM1795. 🙂
    Obvodov, ktoré možno nakonfigurovať pre priamu konverziu DSD je samozrejme viacero: CS4398, CS4364, CS4384, WM8741, WM8742, AK4490 atď.

    Týmto príspevkom nespochybňujem vynikajúcu kvalitu čip-setu Sabre 90xx. Rovnako, ako vnímam vernosť reprodukovaného zvuku, všímam si aj podrobnosti jeho cesty audio technikou. 😉

    Prajem všetkým hi-fi nadšencom veľa hudobných zážitkov…

    • Pozdravujeme Vás, pán Lackovič, v Novom roku 2016 prajeme všetko najlepšie a ďakujeme za príspevok. Tešíme sa, že ste s UD 7007 spokojný a pre ostatných odporúčame: ten svoj vysnívaný zvuk nájdete iba pri pozornom počúvaní širokej aktuálnej palety produktov.
      Ale ak je niečo zlé hneď na začiatku, tak tomu väčšinou nepomôže žiadny proces – ostane to iba viac alebo menej počúvateľné. Ale, na druhej strane: sme pánmi technológií, alebo sme ich otrokmi? Hoci toto niekedy neviem, ale v jednom to mám jasné od začiatku: HUDBA je pán a TECHNOLÓGIA musí byť jej otrokom! Pekný deň prajeme z NISEL-u

      • Ďakujem za prianie. Aj ja Vám želám veľa úspechov a ďakujem za Váš profesionálny prístup, ochotu a ústretovosť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *