REAVON – nový kráľ medzi 4K Ultra HD prehrávačmi?

NISEL LIVING HI-FI

Za celé tie roky, ako odišla firma OPPO z tohto nášho segmentu trhu, sa našlo len veľmi málo porovnateľných 4K Ultra HD prehrávačov pevných médií a aj tie ako zažiarili, tak aj zmizli z trhu – a nebolo to kvôli korone. Za všetky spomeniem aspoň dva modely firmy PIONEER – UDP-LX 800 (2 299 EUR) a UDP-LX 500 (999 EUR). Z trhu postupne a bez náhrady vymizli aj zastaralé modely od firiem Marantz, Denon, Onkyo, i relatívne dobre predajný multiplayer YAMAHA BD-A1060 (aj keď to nebol natívny 4K UHD prehrávač). Na pultoch zostali iba low-cost modely od Sony, či vcelku vydarený „deväťstovkový“ Panasonic. A konečne teraz, v podobe highend multiplayerov od francúzskej firmy REAVON, máte možnosť doplniť svoj domáci audio-vizuálny systém o jeden z dvoch troch veľmi vydarených, našlapaných modelov za ceny ešte o niečo nižšie ako boli milované OPPO UDP-203 a UDP-205.

Maloobchodná marža pri tejto značke je podobne malá, ako pri spomínaných playeroch od firmy OPPO, a tak sú v rámci štátov EÚ ponúkané za plus mínus rovnaké ceny. U nás stojí topmodel UBR-X200 skvelých 1 699 EUR 1 869 EUR a druhý model UBR-X100 je za 799 EUR 899 EUR bez ďalších zliav. Obidva produkty už pre vás máme na vyskúšanie, takže nemusíte kupovať mačku vo vreci ;–)

Ako každý rok, aj tohto roku dostal od EISA najvyššie ocenenie iba jediný produkt svojho druhu – a je ním highend multiplayer REAVON UBR-X200.

Dopísané 01.02.2022: Nové ceny sú odteraz cca o 10% vyššie (viď text) a pribudol jeden nový model, ktorý ešte na vyskúšanie nemáme: UBR-X110 a bude stáť 999 EUR.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *