REGA – cenník 2018

NISEL LIVING HI-FI

REGA Planar 1 – základný model, užívateľsky prívetivý gramofón za skvelú cenu. Úplne nové ramienko RB 110 vlastnej konštrukcie spoločnosti Rega má automatické nastavenie anti-skatingu a tak stačí gramofón len vybaliť, nasunúť závažie do pripravenej polohy, odstrániť chránič prenosky a môžete začať hrať svoje obľúbené platne. Gramofón je dodávaný s prenoskou  REGA Carbon MM. Podstavec sa skladá z pevného termosetu s lesklou povrchovou úpravou. Nová doska taniera so zotrvačníkovým efektom na minimalizáciu kolísania rýchlosti je umiestnená na držiak a patentované presné guličkové ložisko z mosadze. Tanier je poháňaný remienkom pomocou 24V synchrónneho motora s hliníkovou kladkou (33/45 otáčok), presným riadením, veľmi nízkou hladinou hluku a stabilnými otáčkami. Základňa je vybavená vylepšenými nohami na zvýšenie stability a zníženie prenosu vibrácií z prostredia. Vysokokvalitný výstupný kábel s konektormi RCA. Rozmery: 447 x 360 x 117 mm s uzavretým krytom, hmotnosť 4,2 kg. MOC s DPH 20%:  269 EUR (biely lesklý lak, bez krytu), resp. 299 EUR (biely alebo čierny lesklý lak, s protiprachovým krytom)

REGA Planar 2  je gramofón vyvinutý spoločne s vyšším modelom Planar 3. Pevná základňa je vyrobená z akrylátu s vysoko lesklým laminovaním. Úplne nové hliníkové ramienko  REGA RB 220  je vybavené pevnou a ľahkou konštrukciou a je namontované na firmou Rega patentovaných guľôčkových ložiskách s ultra nízkym trením a takmer nulovou vôľou. Gramofón má automatické nastavenie anti-skatingu a okrem jednoduchého vyváženia ramienka nie je potrebné nič nastavovať. Celosklenený tanier Optiwhite s hrúbkou 10 mm je poháňaný remienkom pomocou 24V synchrónneho motora s hliníkovou kladkou (33/45 otáčok), presným riadením, veľmi nízkou hladinou hluku a stabilnými otáčkami. Základňa je vybavená vylepšenými nohami na zvýšenie stability a zníženie prenosu vibrácií z okolia. Vysokokvalitný výstupný kábel s konektormi RCA. Rozmery: 447 x 360 x 117 mm s uzavretým krytom, hmotnosť 5,5 kg. MOC s DPH 20%: 499 EUR (biely, čierny, alebo červený lesklý lak, s protiprachovým krytom)

REGA Planar 3 je nový model založený na legendárnom modeli Rega RP3, ktorý získal mnoho ocenení po celom svete (vrátane ocenenia Hi-Fi produkt roka). Vysoko pevný akrylový základ s vysokou lesklou lamináciou. Novo vyvinuté rameno  REGA RB 330  je výsledkom 35-ročných skúseností spoločnosti Rega výrobe ramien. Nový dizajn ložísk a inteligentné rozloženie hmotnosti zaručujú minimum potenciálnych rezonančných bodov. Manuálne nastavenie anti-skatingu. Vnútorná kabeláž Rega s konektormi Neutrik. Optiwhite disky s celoplošným sklom 12 mm s lešteným okrajom sedia na novom, pevnejšom nosiči a patentovanom presnom guľôčkovom ložisku z mosadze. Tanier je poháňaný remienkom pomocou 24V synchrónneho motora s hliníkovou kladkou (33/45 otáčok), presným riadením, veľmi nízkou hladinou hluku a stabilnými otáčkami. Základňa je vybavená vylepšenými nohami na zvýšenie stability a zníženie prenosu vibrácií z okolia. Je kompatibilný s voliteľným systémom Rega TT-PSU s elektronickým spínačom rýchlosti. Voliteľná je aj prenoska REGA Elys 2 MM. Výstupné RCA konektory. Rozmery 447 x 360 x 117 mm s uzavretým krytom, hmotnosť 6 kg. MOC s DPH 20%: 699 EUR (biely, čierny, alebo červený lesklý lak, s protiprachovým krytom, bez prenosky), resp. 799 EUR s prenoskou REGA Elys 2 MM
REGA Planar 6 má len jeden cieľ – čo najvernejšie prehrávanie vašich platní. U tohto modelu bol pre vyrobenie základne prvýkrát použitý materiál Tancast 8. Ide o veľmi pevnú ale ľahkú polyuretánovú penu pre letecký priemysel, ktorá je uzavretá medzi dve vrstvy vysokotlakového laminátu. Celý sendvič je mimoriadne trvanlivý a odolný. Povrch je odolný voči poškriabaniu a s úpravou proti odtlačkom prstov. Okraje základne sú lesklé čierne a podčiarkujú elegantný vzhľad celého gramofónu. Novovyvinuté ramienko REGA RB 330 je výsledkom 35-ročných skúseností spoločnosti Rega v navrhovaní a výrobe ramien. Nový dizajn ložísk a inteligentné rozloženie hmotnosti zaručujú minimum potenciálnych rezonančných bodov. Manuálne nastavenie anti-skatingu. Vnútorná kabeláž Rega s konektormi Neutrik. Celosklenený dvojvrstvový tanier vo vyhotovení dymová + číra vrstva s lešteným okrajom je usadený na pevnom hliníkovom unášači a patentovanom presnom guličkovom ložisku z mosadze. Tanier je poháňaný remienkom pomocou 24V synchrónneho motora s hliníkovou kladkou, veľmi nízkou hladinou hluku a stabilnými otáčkami. Motor je riadený zdrojom REGA NEO PSU s elektronickým riadením otáčok. Každý NEO PSU je spárovaný s motorom tak, aby motor produkoval čo najnižšie vibrácie. Základňa je vybavená Planar nožičkami s hliníkovými obrúčkami pre zvýšenú stabilitu a zníženie prenosu vibrácií z okolia. Voliteľné REGA Exact MM alebo REGA Ania MC prenosky. Výstupné RCA konektory. Rozmery: 448 x 365 x 120 mm so zatvoreným krytom, hmotnosť 5,2 kg. Rozmery NEO PSU 180 x 155 x 50 mm, hmotnosť 0,6 kg. MOC s DPH 20%: 1 199 EUR (iba v sivej farbe, s protiprachovým krytom, bez prenosky), resp. 1 399 EUR s prenoskou REGA Exact MM, príp. 1 699 EUR s prenoskou REGA Ania MC
 REGA RP 8  je jedinečný gramofón, ktorý posúva filozofiu dizajnu Rega na ďalšiu úroveň. Základňa úplne novej konštrukcie zo zákazkových materiálov, špičkové ramienko  Rega RB808,  24V motor riadený ručne ladeným elektronickým zdrojom, trojvrstvový plávajúci sklenený tanier a prepracované a vylepšené presné ložisko unášača taniera. Ramienko RB808 je ručne vyrobené a má nový typ guličkových ložisiek ktoré sú ručne spárované. Inteligentné rozloženie hmotnosti materiálu ramienka prispieva k minimu napätia a rezonancie. Rameno je vybavené nízkokapacitným káblom Rega so špeciálnymi konektormi, ktoré poskytujú najmenší prechodový odpor. Motor je poháňať zdrojom TT-PSU s elektronickou zmenou otáčok 33/45, ktorého základom je presný generátor sínusového napätia riadený kryštálom. Napájacie napätie sa skreslením menším ako 0,05%, ktoré je úplne nezávislé na zmenách v elektrickej sieti sa potom dostáva do antivibračných elektronických obvodov, umiestnených na motore. Superľahká, ale zároveň pevná základňa gramofónu je vyrobená z pevného sendviča polyolefinové peny a fenolové živice – materiálu vyvinutého špeciálne pre firmu Rega. Má špeciálne „kostrový“ tvar a v mieste kritického spojenia medzi usadením ramienka a taniera je vystužená výstuhami zo živice potiahnutých hliníkom. Tento dizajn zabraňuje absorpcii energie a nežiaducim rezonanciám, ktoré dodávajú hudbe neprirodzenú deformáciu. Bežným problémom s týmito základnými tvarmi je držanie prachového krytu. Preto spoločnosť Rega vytvorila vonkajší rám, ktorý sa dotýka len troch stredových bodov a umožňuje použitie prachového krytu. Nový trojvrstvový sklenený tanier je vyrobený CNC technológiou pre zaistenie perfektného vystredenia. Odporúčame zakúpiť spolu s prenoskou REGA Apheta 2 MC.
 REGA RP 10  je vlajkovou loďou gramofónov Rega. Superľahká, ale zároveň pevná základňa gramofónu je vyrobená z pevného sendviča z polyolefinové peny a fenolovej živice – materiálu vyvinutého špeciálne pre firmu Rega. Má špeciálny „kostrový“ tvar a miesto kritického spojenia medzi usadením ramienka a taniera je podporené výstuhami zo živice potiahnutej hliníkom. Tento dizajn zabraňuje absorpcii energie a nežiaducim rezonanciám, ktoré dodávajú hudbe neprirodzenú deformáciu. Bežným problémom s týmito základnými tvarmi je držanie prachového krytu. Preto spoločnosť Rega vytvorila vonkajší rám, ktorý sa dotýka len troch stredových bodov a umožňuje použitie prachového krytu. Horné rameno Rega RB2000 používa presné ložiská s veľmi nízkym trením a takmer nulovou výškou, ktoré sú ručne spárované s lôžkami. Konštrukcia ramena je navrhnutá s čo najmenej mechanickými spojmi a používa najsilnejšie materiály vo všetkých kritických miestach. Rameno je ručne leštená. Tichý motor s výkonom 24 V je poháňaný systémom REGA RP10 s elektronickými obvodmi regulácie otáčok a antivibračnými obvodmi. Základom zdroja je presný kryštálový DSP procesor, ktorý generuje takmer ideálne sínusové napätie. Rýchlosť a antivibračný obvod sú manuálne nastavené. Keramická platňa so superzotrvačníkovým efektom je vyrobená z keramického prášku, ktorý je lisovaný a zapečený pri vysokej teplote. Tanier je z dosky následne vyrezaný za pomoci diamantových rezačov vyrezaný, čím sa dosiahne perfektná plocha a vycentrovanie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *